Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Λευκάδα-Φίλιππος Μέσσήνης: "Δεν έχω κάνει τίποτε παράνομο στο LEADER...θα δώσω αναλυτική συνέντευξη τύπου και θα γελάσει το πανελλήνιο. Το πρόγραμμα κινδυνέυει...!!!


Το μέλος του ΤΑΟΛ και πρώην συντονιστής του προγράμματος LEADER, Φίλιππος Μεσσήνης, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1,  λέγοντας ότι το πρόγραμμα LEADER κινδυνεύει να χαθεί, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν καταλυτικές ημερομηνίες για να γίνουν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα.
Αν όλα πάνε κατά διαόλου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα κληθεί αναλογικά το ΤΑΟΛ με το 4% που κατέχει στην εταιρεία να πληρώσει αποζημιώσεις ύψους 200.000 ευρώ με απλά μαθηματικά.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στην αγροτική και επιχειρηματική κοινωνία της Λευκάδας που έχει γονατίζει και δεν γνωρίζω ποιος έχει το δικαίωμα να στερεί 10.000.000 ευρώ από την Λευκάδα, υπογράμμισε ο κ. Μεσσήνης.
Μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φτάσει για να μπορέσει να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν θέλουν κάποιοι το πρόγραμμα στην Λευκάδα. Η ουσία είναι ότι το πρόγραμμα έχει παγώσει και άμεσα θα δώσει λεπτομέρειες για ποιο λόγο γίνεται όλη αυτή η κατάσταση.
Όσον αφορά τις παρατηρήσεις της ελεγκτικής επιτροπής του Υπουργείου, που κατά τον έλεγχο της διαπίστωσε 138 σημεία μικρών ή και μεγαλύτερων παραβάσεων καθώς και  τις προσλήψεις του προσωπικού, δήλωσε με νόημα ότι ασκήθηκαν πιέσεις στο Υπουργείο για να βγάλει πόρισμα αρνητικό, κάτι που θα εξειδικεύσει σε μελλοντική του συνέντευξη.  Επίσης το Υπουργείο έχει κάνει επτά ελέγχους μέσα σε δυο χρόνια για την νομιμότητα των συμβάσεων και όλα εγκρίθηκαν νόμιμα με την βούλα του Νομικού Συμβούλου του Κράτους.
Όλα αυτά αναιρέθηκαν αργότερα από δυο μηχανικούς και οικονομολόγους …έχουμε πέσει σε μια περίπτωση που θα γελάει όλη η Ελλάδα, κατέληξε.


Ο κ. Μεσσήνης μίλησε και για  την ενασχόληση του με το ΤΑΟΛ, παρόλο που δεν είναι αγρότης ,θεωρώντας  ότι μπορεί να προσφέρει και να παρέχει τεχνογνωσία ώστε να ενταχθούν προγράμματα και καταστάσεις τα οποία ουδέποτε δεν έχουν αξιοποιηθεί από το ΤΑΟΛ.
Υπογράμμισε την αυτονομία του στις εκλογές, επιλέγοντας  να μην ανήκει σε τετράδες και καυτηρίασε το γεγονός ότι ο συνεταιρισμός φτάνει στο παραπέντε των εκλογών και δεν έχει γίνει απολογισμός πεπραγμένων της τελευταίας δεκαετίας.
Ο ίδιος ανέφερε  ότι πρέπει να γίνει ενημέρωση για τα ποσά που χρωστάει ο συνεταιρισμός και  να δοθούν καθαρές εξηγήσεις .
Ο κ. Μεσσήνης είπε ότι το ΤΑΟΛ είναι ένας βιώσιμος οργανισμός που με καλή διαχείριση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των αγροτών.
«Μπλέξανε το Leader και άφησαν την ουσία των προβλημάτων του ΤΑΟΛ», είπε για να συνεχίσει λέγοντας ότι οι υπάλληλοι στον συνεταιρισμό είναι απλήρωτοι και κάποιοι θολώνουν τα νερά για να περάσουν τις θέσεις τους.
Όσον αφορά τον κ. Λιβιτσάνο διευκρίνισε ότι δεν έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί του, ωστόσο είπε ότι λέει μεγάλα λόγια και σε θέματα εκατομμυρίων δεν χωράει η εποχή των ψεμάτων.

Αξίζει να ακούσετε το απόσπασμα:



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου